Waasland-Beveren schenkt coach Janevski afscheidszege tegen Union

Print
Waasland-Beveren schenkt coach Janevski afscheidszege tegen Union

Foto: BELGA

Union was met twee zeges op rij voortvarend begonnen aan de play-offs, maar kende een seizoenseinde in mineur. In het Koning Boudewijnstadion verloren de Brusselaars hun zesde opeenvolgende match met 1-3 van Waasland-Beveren. De afscheidnemende coach Cedomir Janevski wuift de Waaslanders zo uit met een overwinning.

Met Sadin, Cabeke, Vandiepenbeeck, Rajsel en Aoulad stonden bij Union liefst vijf vertrekkers aan de aftrap. Janevski pakte bij zijn afscheid uit met een piepjonge defensie wegens het afhaken van Jans en de kaartendreiging voor Camacho.

Da Silva bracht Aoulad al snel in stelling, maar die verprutste nonchalant de kans. Een volley van diezelfde Aoulad strandde even later op Goblet. Driemaal is scheepsrecht en toen Aoulad zich alweer vast leek te dribbelen, legde hij af naar Da Silva, die tegen zijn ex-ploeg scoorde (1-0). Sadin duwde een door Perdichizzi afgeblokte poging van Dhondt via de paal naast en redde even later met een hand- en voetreflex een kopbal van Gano.

Ampomah zette na rust de ommekeer in en tekende na een prachtige sleepbeweging voor de 1-1. Het Brusselse verweer brak: Borry kon profiteren van een flatertje van Sadin en in het slot bezorgde Ampomah Janevski een gepast afscheid door een voorzet van Gano subtiel af te ronden: 1-3.