Belle beslist zondag wie doorstoot naar volgende ronde

United speelt thuisvoordeel kwijt

Print
United speelt thuisvoordeel kwijt

Jansen komt iets te kort om Augustas de bal te ontfutselen. Foto: Serge Minten

Limburg United is er niet in geslaagd zich in eigen huis te verzekeren van een plaats in de halve finales van de play-offs. Het verloor met 80-93 van Brussels. Zondag zal een belle in Brussel (15.00u.) beslissen wie het in de volgende ronde opneemt tegen Antwerp.

Na een snelle, maar korte Limburgse start stond Brussels de volledige wedstrijd aan de leiding. Enkel in het laatste kwart kwamen de mannen van Brian Lynch twee keer gelijk. Loubry leidde de bezoekers vervolgens naar de winst.

Huldiging

Voor de wedstrijd werden Yannick Desiron en Seth Tuttle door de supportersclub Lucky Bastards gehuldigd, respectievelijk als speler en MVP van het seizoen.

United begon het sterkste, maar via een bom van Ubel ging Brussels voorbij de thuisploeg(6-9). De bal ging snel op en af, maar door verschillende missers en acht turnovers van de Limburgers bleef de score laag. Simons zorgde voor 10-9, maar met enkele fastbreaks liep Brussels zes punten uit.

In het tweede quarter duurde het meer dan vier minuten tot Ubel voor een eerste score zorgde. Bij Limburg duurde het nog 1,5 minuut langer toen Anderson de eerste punten van dat quarter maakte. De achterstand was ondertussen opgelopen tot negen punten. Een bom van Loubry leidde naar 22-34, maar met een 11-0 run van Jansen en Mukubu werd het 33-34.

Gemotiveerd

Ook deze keer stuurde Lynch zijn mannen gemotiveerd uit de kleedkamer en met een driepunter van Simons gingen ze over Brussels (40-38). Twee korte Brusselse runs later was de achterstand terug opgelopen tot twaalf punten. Twee driepunters van Swing hielden de hoop erin voor de Limburgers. Begin laatste quarter zorgden Mukubu en Anderson dat hun ploeg tot op twee punten naderde. Na een korte bommenregen aan beide kanten stond het opnieuw gelijk (71-71).

Brussels werd terug wakker en stak na enkele keren Limburgs balverlies en een bom van Loubry bij 73-81 een hand uit naar de winst. De vrijworpen, het pijnpunt van vorige woensdag, gingen nu wel allemaal binnen.

United leed echter opnieuw 21 keer balverlies.