Scanners, camera’s en meer dan 100 agenten ingezet bij drugsactie grensregio Voeren

Print
Scanners, camera’s en meer dan 100 agenten ingezet bij drugsactie grensregio Voeren

Foto: NM

Voeren - Tijdens de internationale drugsactie in de grensregio in Voeren zijn donderdagavond alle mogelijke controlemiddelen ingezet. Ruim 100 agenten hebben met speciale scanners, camera’s en drugshonden 275 wagens geïnspecteerd. In de strijd tegen het drugstoerisme zijn een drugsrunner met drie klanten ingerekend. In enkele auto’s zijn grote bedragen cash gevonden, van 1.100 tot 7.500 euro.

De actie kreeg de naam Etoile XL. De controles aan vijf grensovergangen werden ‘extra large’ opgezet. Naast de bestrijding van de drugshandel tussen de Benelux en Frankrijk was er ook aandacht voor wapens, gezochte personen en andere verkeersinbreuken.

“De actie werd uitgetekend door de operationele leiding van de politie Voeren bijgestaan door een hoofdinspecteur in opleiding van de partnerzone Bilzen-Hoeselt-Riemst. Donderdagavond namen ook de politie van Basse-Meuse deel, net als gespecialiseerde diensten van de federale politie (interventiekorps, hondensteun, drugs, en het communicatie- en informatiecentrum Limburg), de Belgische douane en de Nederlandse politie (Basisteam Heuvelland2, KLPD3 en FLEX-team 4). Er was ook nog bijstand voorzien van de federale wegpolitie van Luik en in de 2de lijn van het EPICC.5”, zegt commissaris Alain Stas. 

Lees er dit weekend meer over in Het Belang van Limburg.
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio