VIDEO. Bilzerse voetbalclub zet jongetje (10) op straat “omdat hij niet goed genoeg is”

Print

Video: TVL

Beverst / Bilzen / Eigenbilzen / Grote-Spouwen / Hees / Kleine-Spouwen / Mopertingen / Munsterbilzen / Rijkhoven / Rosmeer / Spouwen / Waltwilder / Martenslinde / Hoelbeek -

Voetbalploeg Schoonbeek-Beverst uit Bilzen heeft een tienjarig jongetje uit de club gezet. De reden? Volgens de vereniging kan hij niet goed genoeg voetballen. De tweedeprovincialer wil naar eigen zeggen groeien en daar horen sterke spelers bij.

Voetbalclub Schoonbeek-Beverst uit Bilzen heeft een 10-jarig jongetje uit de club gezet omdat hij niet goed genoeg kan voetballen. Het spelplezier van de jongen moet wijken voor de ambitie van de club. De tweedeprovincialer wil naar eigen zeggen groeien en daar hoort een sterke jeugdwerking bij. Dat meldt TV Limburg vrijdagavond.

De 10-jarige Kiano begon vorig jaar opnieuw met voetballen. Daarvoor had hij, door de dood van een goede vriend, vier jaar lang niets gedaan. De jongen voelde zich erg goed bij zijn nieuwe club. “Het was er leuk en ik voelde mij daar heel goed”, zegt hij. “Maar nu kan ik niet meer voetballen en kan ik ook niet meer buiten. Ik heb hier ook niet meer zo veel vrienden.”

“De evaluatie van Kiano was niet goed en op een vergadering heeft de club beslist om hem op straat te zetten”, doet de oma van de jongen het verhaal. “Ze zeiden dat hij beter kan uitkijken naar een andere sport, maar Kiano wil geen andere sport. Hij wil voetballen. Dat was zijn leven. Hij zegt dat hij nu eindelijk iets had waar hij zijn tanden kon inzetten en waar hij zich gelukkig voelde. Wat de club nu doet, kan niet. Kiano heeft evenzeer het recht om te voetballen als andere kinderen.”

Dat vinden ook TVL-analist Armand Schreurs en Voetbal Vlaanderen. “Bij kinderen van die leeftijd moet het spelplezier vooropstaan. Men kan niet tegen kinderen zeggen dat ze niet meer mogen meedoen omdat ze te weinig kunnen”, aldus Schreurs. “Zoiets mag inderdaad niet gebeuren”, klinkt het bij Voetbal Vlaanderen.