Laatste woord van moordenaar Wies Donders: “Ik heb een heel grote fout gemaakt”

Print
Laatste woord van moordenaar Wies Donders: “Ik heb een heel grote fout gemaakt”

Foto: BELGA

Tongeren / Maasmechelen -

Na alle pleidooien kreeg beschuldigde Hikmet Emre vrijdagnamiddag in het Tongerse hof van assisen het laatste woord, voordat de jury en het hof zich terugtrokken om te beraadslagen over de schuldvragen. Hikmet zei dat hij een heel grote fout had gemaakt en drukte zijn spijt uit. Hij vroeg zelfs vergeving aan de vier zonen van slachtoffer Wies Donders, die in de assisenzaal zitten. Tijdens de uitspraken van Hikmet liepen twee zonen misnoegd naar buiten. Vrijdag rond 15 uur startte de beraadslaging over de roofmoord op de 64-jarige weduwe op 16 september 2014 in Eisden-Dorp (Maasmechelen).

In navolging van het openbare ministerie en zijn raadsman Steve Geerdens nam Hikmet Emre zelf ook de tijd om het hof te bedanken. “Ik wil even verdergaan in uw traditie. Ik wil de voorzitter, alle rechters en bijzitters bedanken dat ik de kans heb gekregen mijn verhaal te doen. Anders had ik niet de kans om mijn spijt uit te drukken. U weet nu hoe mijn leven er tot nu toe heeft uitgezien. Of ik een fout heb gemaakt? Ja. Ik heb een heel grote fout gemaakt. Ik wil mijn spijt betuigen aan de kinderen. Ik bied een miljoen keer mijn excuses aan. Ik weet dat ze het niet aanvaarden, maar als mens moet ik het doen. Ik heb er spijt van. Ik heb er echt spijt van’‘, zei Hikmet Emre.

De verdediging wilde twee andere schuldvragen gesteld zien, namelijk over de doodslag en de diefstal van de bankkaarten, maar dat verzoek werd in een tussenarrest door het hof afgewezen.

De uitspraak over de schuld volgt vrijdag in de vooravond.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio