Food

Dit zijn volgens Pinterest de meest trendy snacks voor onderweg

Print
Dit zijn volgens Pinterest de meest trendy snacks voor onderweg

Foto: Shutterstock

We reizen om te leven maar duidelijk ook om te eten, als we Pinterest mogen geloven. Volgens het Pinterest Travel Report 2017 zijn dit de meest trendy snacks voor onderweg.

Het grote Travel Report 2017 van Pinterest ging door meer dan 3 biljoen reis-pins van meer dan 175 miljoen pinners van overal ter wereld om na te gaan wat de laatste trends zijn daar waar reizen en food elkaar kruisen. 

1. Koffie

Op Pinterest zijn koffieplekjes waar je lekkere koffie kan drinken razend populair en ze worden dan ook ook elk jaar alleen maar meer gepind, zeker ook door reizigers. 

2. Nashville Hot Chicken

Niet zozeer bij ons, maar vooral in Zuid-Amerika is deze foodtrend ontzettend populair. Pinterest stond het laatste jaar dan ook vol recepten en plaatsen waar reizigers de beste Nashville Hot Chicken hebben gegeten. 

3. Shakshuka

Shakshuka is een eenpansgerecht met eieren in een pittige tomatensaus dat je de hele dag door kunt eten. Het komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten maar je kunt het inmiddels over de hele wereld eten. Het is dan ook een gerecht dat ontzettend veel gepind werd door reizigers het laatste jaar. 

4. Cubaans

Cubaanse gerechten, vaak met bonen en kip staan op de vierde plaats in het trend report. Heel veel reizigers pinnen foto's van Cubaans geïnspireerde gerechten. 

5. Aperol Spritz

Dit jaar werd de populaire Italiaanse cocktail gemaakt van Prosecco en Aperol 90% meer gepind. Volgens Pinterest is Aperol Spritz de nieuwe frosé, een samentrekking van frozen en rosé en hét populairse Pinterest-drankje in 2016. 

7. Borough Market, Londen

Deze foodmarkt in Londen werd 78% meer gepind. Het wijst vooral ook op de toenemende interesse voor streetfood en foodmarkten. 

 

 

 

Niet te missen