Gewelddadige roversbendes teisteren de straten van Londen

Print

Gewelddadige roversbendes op bromfietsen teisteren straten van Londen Video: Met Police

De Britse hoofdstad Londen wordt al enkele maanden geteisterd door gewelddadige roversbendes die per bromfiets misdrijven begaan. De drieste dieven beroven vooral mensen die met hun smartphone bezig zijn, maar hebben het ook gemunt op scooters en bromfietsen. In april bestookte zo’n bende een motorrijder met een brandblusapparaat waardoor hij viel en brak een toerist een been tijdens een overval. De Britse politie vreest dat minderjarige jongeren en kinderen achter de aanvallen zitten.

Een 58-jarige motorrijder werd op 18 april in het oosten van Londen overvallen door een groep van zeven boeven die hem de pas afsneden met hun scooters en een brandblusapparaat leeg spoten in zijn gezicht. De roekeloze aanval op klaarlichte dag werd gefilmd door een camera op de helm van het slachtoffer en werd verspreid door de Londense politie in een poging de criminelen op te sporen.

Een 15-jarige jongen en zijn 16-jarige vriend werden gearresteerd, maar werden even later alweer vrijgelaten, terwijl de politie van de Britse hoofdstad zich verder over de zaak buigt. Volgens de agenten reizen de roversbende dikwijls met twee op een scooter of bromfiets en gebruiken ze een brandblusapparaat om hun doelwit af te leiden terwijl ze hun slag slaan.

Gebroken been

Enkele weken na de aanval op de motorrijder in het oosten van Londen, filmden beveiligingscamera’s hoe een vluchtende toerist gewond raakte door een aanval van een roversbende op bromfietsen. De 30-jarige man kuierde door het centrum van Londen toen een groepje boeven hem insloot en zijn horloge probeerde te stelen.

Het slachtoffer zette het op een lopen, maar werd even later van de weg geramd door een aanstormde bromfiets, waardoor hij zijn been brak. De agressieve overvallers moesten echter met lege handen afdruipen nadat de gewonde toerist er toch nog in slaagde te ontsnappen. (De tekst gaat verder onder de video)

Roversbende op bromfietsen breekt been van toerist in een poging om horloge te stelen Video: Met Police

De politie van Londen is wanhopig op zoek naar aanwijzingen zodat ze deze aanvallen kunnen stoppen, maar vreest dat het vooral minderjarige jongeren en jonge kinderen zijn die deel uitmaken van deze roversbendes.

De voorbije twee jaar steeg het aantal incidenten met deze gemotoriseerde dieven met 600% en werden vooral de Londense wijken Hackney, Islington, Camden en Westminster geviseerd door de agressieve criminelen.