Vakantie

Na het kattencafé gaat deze pop-up nog een stap verder

Print
Na het kattencafé gaat deze pop-up nog een stap verder

Foto: Shutterstock

De combinatie van koffie en ratten klinkt bijzonder onsmakelijk. En toch wil attractiepark San Francisco Dungeon begin juli 18 bruine ratten loslaten in hun pop-up café.

Attractiepark San Franscisco Dungeon heeft beslist om in juli een rattencafé te openen en nodigt bezoekers uit om koffie te komen drinken in hun gezellige bistro. De koffie is lekker, er lopen alleen ook 18 bruine ratten in de ruimte rond.

Het café wil inspelen op het bevreemdende gevoel dat veel mensen krijgen als ze denken aan ratten en wil de bezoekers ook bewust maken. De bruine rat zou onterecht de naam gekregen hebben van ziekteverspreider, terwijl het eigenlijk de zwarte rat is die de meeste ziektes zou verspreiden. Bezoekers zullen de diertjes ter plekke ook kunnen adopteren via de lokale dierenbeschermingsorganisatie Rattie Ratz. 

Het pop-up café zal maar twee dagen open zijn en om te vermijden dat de ratten met het eten zouden weglopen, kan je er ook alleen maar drankjes bestellen. De gezellige bistro is een attractie, dus om in het rattencafé binnen te mogen betaal je wel 45 euro. Je krijgt daarvoor een 'all you can drink' koffiebuffet en toegang tot andere shows en attracties.

Het concept klinkt bijzonder vreemd en toch is het niet de eerste keer dat er een rattencafé opengaat. In London Dungeon kon je eerder al 'rattucino's' nippen tussen de beestjes. En dat is een succesverhaal geworden. 

Niet te missen