Dappere visser houdt partijtje touwtrekken met monsterachtige haai

Print

Dappere visser houdt partijtje touwtrekken met monsterachtige haai Video: Caters

Een Australische visser moest noodgedwongen even met een enorme witte haai spelen, toen het dier zijn visnet te pakken had gekregen en weigerde zijn prooi los te laten. De onbevreesde man ondernam een poging om het net weer aan boord te hijsen en ging de strijd aan met de machtige kaken van het roofdier.

Nic Wilks was samen met zijn vader aan het vissen voor de kust van Port Pirie, een havenstad in het zuiden van Australië toen de meterslange haai met bebloede neus plots opdook en het visnet probeerde te veroveren. De vader van Wilks wilde zich niet zomaar gewonnen geven en startte een partijtje touwtrekken met de grootste roofvis ter wereld.

De moedige visser probeerde uit alle macht het net weer aan boord te hijsen en gaf de mensenhaai enkele harde duwen op de neus om hem weg te jagen. Volgens Nic kende het bizarre spelletje een goede afloop en raakte de haai noch zijn vader gewond.

De indrukwekkende beelden van de strijd tussen mens en het 300 kilogram zware dier werden in december gefilmd, maar verschenen pas deze week op sociale media. Internetgebruikers reageerden massaal op de ongelooflijke beelden en waren vooral onder de indruk van hoe kalm Wilks bleef terwijl hij worstelde met de meterslange haai. “Hij speelt er mee alsof het een puppy is”, vond iemand, terwijl een ander het eerder opmerkelijk vond dat de hongerige haai zijn gratis maaltje uiteindelijk losliet.