Vrachtwagen van Defensie stort van brug op treinsporen: twee gewonden

Print
Vrachtwagen van Defensie stort van brug op treinsporen: twee gewonden

Foto: BELGA

Brussel -

Een vrachtwagen van Defensie is vrijdagochtend van een brug gestort in de buurt van Libramont en op de treinsporen van de lijn tussen Libramont en Bertrix terechtgekomen, waardoor het treinverkeer tussen beide Luxemburgse gemeenten onderbroken moest worden. Rond 13.30 uur kon het verkeer in één richting hernemen, meldt de NMBS. In de andere richting is nog steeds een buspendeldienst voorzien. Dat melden de NMBS en Infrabel.

Het voertuig, een Unimog, nam deel aan een oefening. Hij raakte van de baan op de E411, alvorens van de brug te storten en op de sporen terecht te komen vlakbij Bertrix. In zijn val sleurde de vrachtwagen de elektrische voedingskabels van beide sporen mee en plooide hij de portieken, zo meldt Infrabel. Een trein die net passeerde, kon nog op tijd afremmen. De treinreizigers, een dertigtal, werden geëvacueerd. In de vrachtwagen raakten twee personen lichtgewond, zo liet een woordvoerder van Defensie weten.

Nog in de provincie Luxemburg ontspoorde eerder in de nacht een goederentrein tussen Aubange en Athus. Ook daar werd de infrastructuur zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden.