Vrouw werd 3 dagen voor haar trouw gedumpt, maar moest toch haar eigen feest nog bijwonen

Print
Vrouw werd 3 dagen voor haar trouw gedumpt, maar moest toch haar eigen feest nog bijwonen

Foto: Facebook

Twee jaar geleden vroeg Chris zijn vriendin Carly op Valentijn ten huwelijk. Ze waren al jaren samen. Carly was dan ook helemaal klaar om in het huwelijk te treden, maar kreeg drie dagen voor de grote dag een immense opdoffer te verwerken. Chris maakte het uit - en door een organisatorische beslissing moest ze toch haar eigen feest bijwonen.

Carly Akers, een 30-jarige vrouw uit het Britse Kent, zag haar helemaal zitten. Ze was tenslotte al negen jaar samen met haar vriend Chris en kregen samen ook twee kindjes, intussen 2 en 6 jaar. Toen hij haar op 14 februari 2015 ten huwelijk vroeg en een positief antwoord kreeg, schoot ze meteen in actie.

De twee besloten al snel om samen te trouwen met Carly’s broer en een gezamenlijk feest te geven. “Ik schakelde meteen in trouw-modus”, legt Carly uit. “We kozen samen een hotel, aparte bruidstaarten en boekten zelfs samen onze honeymoon naar Tenerife. Ik kocht een jurk en mijn dochter koos die voor haar en haar zusje. We stuurden honderd uitnodigingen uit voor de ceremonie zelf, en evenveel voor het avondfeest.”

Vrijgezellenfeest

Chris en Carly hielden elk hun eigen vrijgezellenfeest, maar bij thuiskomst voelde Carly nattigheid. Van een vriend die op het vrijgezellenfeest van Chris aanwezig was, kreeg ze te horen dat hij haar had bedrogen. Toen Carly hem daarmee drie dagen voor hun geplande trouwdag confronteerde, werd hij kwaad en stormde hij naar buiten.

Carly hoopte dat zijn woede snel zou bekoelen, maar dat bleek niet het geval. “Twee dagen voor de grote dag wilde hij nog altijd niet met me spreken. Toen ik vrijdagochtend, op onze trouwdag, de sleutels van de bruidssuite kreeg en mijn trouwjurk op het bed legde, was ik nog altijd in de waan dat hij wel zou opdagen.”

Maar Chris daagde niet op. Toen Carly hem belde vlak voor de ceremonie, klonk zijn stem koel. “Hij zei dat hij niet meer wilde trouwen en hing op.”

“Het moest de mooiste dag van mijn leven worden”, gaat Carly verder. “Het werd de slechtste. Vrienden en familie kwamen stilaan toe voor onze grote, dubbele trouw - en ik zat in tranen op mijn kamer, kapot van verdriet.”

Bruidsboeket

Toen Carly de weinige moed die haar restte bijeen had geschraapt en de haar gasten liet weten dat het huwelijk niet doorging, dacht iedereen dat ze een grapje maakte. Maar veel tijd om te treuren was er niet, want haar broer trouwde ook die dag.

Gelukkig had één van de bruidsmeisjes een extra jurk bij, want haar eigen trouwkleed dragen, dat kon ze niet aan. Omdat Carly had haar dochtertjes van twee en zes jaar beloofd had dat ze bruidsmeisjes mochten zijn, besloot ze toch naar het altaar te wandelen, met de meisjes aan haar zijde en een bruidsboeket in haar handen. “Alleen toen de bruid ‘Ja’ antwoordde, barstte mijn oudste dochter in tranen uit. Ze riep dat dat mama en papa moesten zijn.”

Honeymoon

“De trouwfoto’s hebben we achterwege gelaten en ook de bruidstaart aansnijden kon ik niet over mijn hart krijgen. Maar ik hield me sterk en heb me ertoe verplicht om bij de gasten te zitten en van het eten te genieten. We hadden ervoor betaald en mijn meisjes keken ernaar uit.”

“Die nacht sliep ik in de bruidssuite met een vriendin en een paar dagen later vertrokken we op honeymoon. Ik kon er net zo goed van genieten. En intussen houd ik me sterk. Mijn grote droomhuwelijk is dan wel verwoest, maar ik laat die ene dag mijn leven niet vergallen.”

Chris is een fictieve naam