Xandee zingt voor het eerst na hartoperatie die haar bijna het leven kostte

Print

Video: één

In Van Gils en Gasten vertelde zangeres Xandee woensdagavond over de hartoperatie die ervoor zorgde dat haar voet verlamd raakte en ze op het randje van de dood balanceerde. Ze trad ook voor het eerst sinds lang weer op in het programma, met haar Eurosonghit ‘One Life’.

In januari werd zangeres Xandee opgenomen in het ziekenhuis voor een ‘routineuze’ hartoperatie, ze had een nieuwe hartklep nodig. Die operatie mislukte echter tot twee keer toe, waardoor de dokters haar een metalen hartklep hebben moeten geven.

Bij het plaatsen van die metalen klep ging het echter opnieuw mis. De dokters raakten een ader in haar lies, waardoor een spier in haar been deels afstierf. De zangeres lag uiteindelijk maar liefst vier weken in coma. “Mijn voet is nu verlamd, ze hebben die spier weggenomen die de voet beweegt.”

Of ze haar voet ooit nog zal kunnen bewegen is niet duidelijk, ook de dokters durven haar dat niet te garanderen. “Ik ben vooral naar huis gekomen voor mijn kindjes en mijn vriend”, klonk het in het programma. Nu is ze echter helemaal klaar om haar leven en zangcarrière opnieuw aan te vatten, gesteund door Sergio, met wie ze ooit het duo Touch Of Joy vormde. Die had een mooie boodschap voor zijn oud-collega.

Video: één

Bekijk hier het volledige interview met Xandee:

Video: één