Twee personen opgepakt tijdens grote verkeerscontrole

Print
Twee personen opgepakt tijdens grote verkeerscontrole

Archieffot Foto: atb

Hasselt -

Naast de VoltHa-actie hield de politie Limburg Regio Hoofdstad gisteravond ook een grote gecoördineerde verkeerscontrole. Hierbij werden 38 onmiddellijke inningen uitgeschreven en 10 voertuigen getakeld. Twee personen werden opgepakt voor drugsfeiten.

Donderdagnamiddag en -avond hield de politie Limburg Regio Hoofdstad een grote gecoördineerde verkeersactie in Herk-de-Stad en Hasselt. De Vlaamse Belastingdienst en de douane namen deel aan de actie. In totaal werden er 1.280 voertuigen gescand door een ANPR-camera.

Er werden 38 onmiddellijke inningen opgesteld, vooral voor het niet-dragen van de gordel en het gebruik van de gsm tijdens het rijden. Twee bestuurders waren onder invloed van alcohol en twee bestuurders testten positief op drugs.

De politie betrapte tijdens de controle twee bestuurders die verdacht worden van het dealen van drugs. Eén van de bestuurders wordt deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt.

De Vlaamse Belastingdienst inde ongeveer 8.000 euro aan onbetaalde verkeersbelasting. De douane inde voor bijna 2.000 euro aan openstaande verkeersboetes.

Tien voertuigen werden getakeld, onder andere omdat ze niet verzekerd waren of omdat de bestuurders de belasting of boete niet betaalden.