Natuurgidscursus Tongeren in het vooruitzicht

Print
Natuurgidscursus Tongeren in het vooruitzicht

Foto: Sandra Bamps

Tongeren - Natuurpunt CVN en de Werkgroep Limburgse Natuurgidsen organiseren vanaf het najaar de cursus natuurgids in Tongeren. In deze regio wordt er samengewerkt met verschillende lokale natuurverenigingen. De eerste bijeenkomst vormde meteen het startschot van de organisatie van deze cursus.

Een onderdompeling in natuur en milieu via lessen en excursies, dat is het opzet van de natuurgidscursus. Dankzij de medewerking van Leefmilieu Tongeren, Natuurpunt Zuidoost Limburg, Natuurpunt Spouwen-Amelsdorp, De Kevie en Natuurpunt Riemst maken de cursisten kennis met de pareltjes van de streek. Zo is er onder andere een bezoek aan De Kevie en aan Beukenberg. De natuurliefhebbers onderzoeken een natuurgebied of natuurthema. Daarnaast leren ze hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst.
Na dit interessante traject kan iedereen zich specialiseren in datgene wat het meeste boeit. Een stage in een gidsengroep, natuurvereniging of bezoekerscentrum zorgt voor een echte kennismaking met het werkveld.
Op zaterdagvoormiddag 2 september start de cursus, deze loopt tot einde juni 2018.

Info: Sandra Bamps, sandra.bamps@cvn.natuurpunt.be 03/205 17 57

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio