Verjaardagsfeestje draait uit op nachtmerrie: “Plots sloeg hij met zijn vuist vol op mijn gezicht”

Print
Verjaardagsfeestje draait uit op nachtmerrie: “Plots sloeg hij met zijn vuist vol op mijn gezicht”

Amber verloor een tand door de klap van de minderjarige ­onruststoker. Foto: Bert De Deken

Turnhout -

Amber Keustermans uit Oud-Turnhout had zich het verjaardagsfeestje van enkele vriendinnen wel anders voorgesteld. Zonder echte aanleiding werd ze op haar gezicht geslagen.

In het parochiezaaltje van de Turnhoutse Parkwijk vierden enkele vriendinnen vrijdagavond het feit dat ze met z’n allen dit jaar achttien worden. Ook Amber Keustermans uit Oud-Turnhout was met vrienden op het privéfeestje aanwezig. De festiviteiten verliepen aanvankelijk vrolijk, maar de situatie draaide in de loop van de avond uit op een kleine nachtmerrie voor de achttienjarige jongedame.

“Een jonge kerel viel een vriendin van mij lastig”, vertelt de jonge vrouw. “Hij stelde zich behoorlijk agressief op tegen haar. Niet dat hij geweld gebruikte, maar hij was heel erg lastig. Om de situatie wat te ontmijnen, zei ik dat we hier op dit feestje waren om met z’n allen plezier te maken, toch niet om ruzie tegen elkaar te stoken. Zonder dat daar enige aanleiding voor was, sloeg die jongen me ineens vol met zijn vuist recht in mijn gezicht.”

Tand kwijt

De opdringerige feestvierder sloeg een voortand uit het gebit van Amber, waardoor ze hevig uit haar mond begon te bloeden. Haar lippen en gezicht zwollen meteen op, ze kreeg prompt barstende hoofdpijn. Ook de dagen nadien waren de gevolgen nog onmiskenbaar te zien.

Omstaanders hielden de kleine agressor tegen en verwittigden zowel de politie als de hulpdiensten. “Hij bleek uiteindelijk nog maar 16 jaar oud te zijn, eerlijk gezegd leek hij zelfs nog een beetje jonger dan dat. Je vraagt je af wat hij op zo’n fuif komt zoeken?”, zegt Ambers moeder Wendy Vandenbroeck verbouwereerd.

Klacht

Het vat van vriendinnen was enkel toegankelijk voor genodigden. De jonge knaap hoorde alleszins niet tot de geïnviteerden. De lokale politie van de zone Turnhout nam de zestienjarige P.N., die zelf in de omgeving van de parochiezaal woont, mee naar de hoofdpost voor verhoor. Hoewel hij nadien mocht beschikken, krijgt de zaak sowieso nog een staartje.

De familie trekt vandaag, maandag, naar de politie in Turnhout om officieel klacht neer te leggen. “Dit is gedrag dat gewoon niet te verantwoorden is, zeker wanneer er helemaal geen aanleiding toe is. Jongeren moeten van elkaar afblijven”, zegt de moeder.