Leerlingen van 't Leer-rijk brengen musical Jungleboek

Print

Schakkebroek

Herk-de-Stad - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart stonden de leerlingen van de Vrije Basisschool ’t leer-rijk van Schakkebroek op het podium van de Markthallen te Herk-de-Stad met hun musical ‘Het jungleboek’. Het was een unieke voorstelling.

In het eerste trimester zijn de leerlingen vol enthousiasme begonnen aan het instuderen van hun teksten, liedjes en dansjes. Ze knutselden samen met de leerkrachten ook de prachtige decoratie.
‘"Jungleboek" is het alom gekende verhaal van Joseph Rudyard Kipling. Dit verhaal speelt zich af in de jungle van India. Een kind wordt er achtergelaten door zijn familie en groeit op bij wolven. Alles gaat goed tot een tijger besluit jacht te maken op de jongen. Op muziek uit de gelijknamige Disneyfilms, maar ook op muziek van namen als Phil Collins, Only The Young en Alan Walker brachten de leerlingen dit prachtige verhaal tot leven.
Voor de school is dit geen nieuw gegeven. Het is al voor de derde keer dat deze school een musical doet.
De musical kadert dan ook in een project om leerlingen en leerkrachten met elkaar in contact te brengen in een ontspannen sfeer. De musical betekent niet alleen een zoektocht naar de verborgen talenten van de leerlingen, maar probeert ook het brede publiek mee te geven waartoe de leerlingen in staat zijn en hoe zij zich een weg banen in de wereld van dans, expressie en muziek.
De leerkrachten en directie zijn trots op hun leerlingen, dat zij, naast het cognitieve, ook hun creativiteit en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ook alle toeschouwers, jong en oud, waren laaiend enthousiast over de musical.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio