Tongerse springt uit raam om aan ex te ontsnappen die haar met mes te lijf gaat

Print
Tongerse springt uit raam om aan ex te ontsnappen die haar met mes te lijf gaat

Foto: Photo News

Tongeren -

De 48-jarige Nigeriaanse David A. moet zijn ex-vrouw Stella I. (41) een schadebedrag van 298.068 euro betalen. De veertiger stak de vrouw in 2010 na een hevige discussie zo’n 44 keer met een mes in de buik in haar woning in Tongeren. Dat het slachtoffer de aanval overleefde, is een wonder. De man werd in 2012 veroordeeld tot 18 jaar opsluiting voor zijn beestachtige daden.

Op 8 september 2010 trok de 48-jarige Nigeriaan naar de woning op de Hasseltsesteenweg in Tongeren. Zijn ex-vrouw verbleef er sinds drie maanden, nadat ze werk vond in een restaurant in de buurt. De man wilde een gesprek, maar toen Stella I. niet thuis bleek omdat ze aan het werk was, vermoedde hij dat ze er een nieuwe relatie op nahield. Toen de vrouw thuiskwam, ontstond er een ruzie met desastreuze gevolgen.

Levenloos op de stoep

De jaloerse ex-echtgenoot stak de vrouw - en moeder van zijn twee kinderen - 44 keer in de buikstreek. Eerst met een keukenmes van 30 centimeter lang. Toen het lemmet afbrak, nam hij een tweede mes. Koelbloedig ging hij door met het uitwerken van zijn frustraties op de weerloze vrouw. In een poging om te ontsnappen aan haar dolgedraaide ex, sprong de vrouw wanhopig uit het badkamerraam. “Maar ook toen ze zo goed als levenloos op de stoep lag, kwam er geen einde aan het geweld”, aldus haar advocaat. “Hij is op haar komen zitten en heeft gewoon verder gedaan.” De waanzin stopte pas toen de buren de politie belden.

”Een hel”

De vrouw overleefde bij wonder de moordpoging maar ze werd wel zwaargewond aan de dunne darm, lever, nieren en het buikvlies naar het ziekenhuis gebracht. Ze kampt met een blijvende ongeschiktheid van 25 procent. Ook mentaal blijft het moeilijk. “Voor haar is het een hel om met alle littekens in bikini op het strand te lopen”, zei haar raadsman tijdens de afhandeling van de burgerlijke belangen. In totaal krijgt de vrouw een schadevergoeding van 298.068 euro. “Waarschijnlijk zal ze dit bedrag nooit volledig krijgen,” vreest haar advocaat. “De man heeft in al die jaren bij mondjesmaat enkele kleine bedragen betaald. Maar de kans is meer dan bestaand dat ze beroep zal moeten doen op het slachtofferfonds.” Voor de kinderen worden er bedragen van elk 7.500 euro voorzien