Is dit het meest gehate standje?

Print
Is dit het meest gehate standje?

Op zijn hondjes, standje 69 of gewoon de ‘standaard’ missionaris. Iedereen heeft zo zijn voorkeur in de slaapkamer. Maar er is één positie waar heel wat vrouwen absoluut niet van houden, zo blijkt. Op Reddit hebben meer dan duizend dames zich ondertussen laten horen over hoe verschrikkelijk ze dat ene standje vinden: de ‘reverse cowgirl’. De reacties zijn al bijna honderdduizend keer bekeken en besproken.

Nog nooit van de omgekeerde cowgirl gehoord? Dat is dat ene standje waarbij de man op zijn rug ligt en de vrouw bovenop zit zoals een cowgirl op een paard. En dat dan achterstevoren. De man kijkt dan naar de billen van zijn partner. De cowgirl is overigens een pose die van de vrouw veel evenwicht en controle vraagt. Hier ziet er ongeveer zo uit.

Is dit het meest gehate standje?

Beenspieren

Een sexy pose, zo vinden heel wat mannen, want die hebben een interessant uitzicht op deze manier. Verschillende vrouwen op sociale media lijken echter heel wat minder enthousiast. “Dit is echt één van de pijnlijkste posities ooit. Je hebt er extreem veel beenspieren voor nodig én bent continu aan het hopen dat je uw lief zijn penis niet in twee breekt”, klinkt het bij Ali Eaves, een redactrice van Mens’ Health. “En als het dan toch lukt, dan zit je heel de tijd op en neer te hoppen met zicht op zijn voeten, of op de muur. Leuk, ja.”

Royaal geschapen

Andere sociale media gebruikers wijzen elkaar op een extra probleem. “Als je man niet zo royaal geschapen is, dan schiet hij er continu uit. Je moet hem bijna echt gaan vangen zoals een echte cowgirl”, zegt één gebruikster in een tweet. “En als het wel lukt, maar zijn penis gaat niet in één rechte lijn in jouw vagina, dan doet het pijn. Serieus, gewoon pijn.”

Gebroken penis

Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken kan dat standje ook gevaarlijk zijn voor mannen. De omgekeerde cowgirl zou in vijftig procent van gevallen de oorzaak zijn van een penisbreuk. “Wanneer een vrouw bovenop zit tijdens de seks, heeft zij de controle over alle bewegingen. Maar die controle oefent ze uit met haar volledige lichaamsgewicht op de stijve penis”, aldus de studie in het wetenschappelijk magazine ‘Advances In Urology’. “Als de penetratie in dat geval verkeerd verloopt, dan kan ze zich niet onmiddellijk aanpassen.”