Sint-Jan viert carnaval

Print

Berbroek

Herk-de-Stad - Door de slechte weersvoorspellingen ging de kinderstoet voor de leerlingen van de basisschool Sint-Jan in Berbroek dit jaar niet door. Wel brachten ze de namiddag door in carnavalstijl.

Daags voor de Krokusvakantie begint, is voor de schoolkinderen van Basisschool Sint-Jan in Berbroek altijd de dag van de kinderstoet. De kleinsten beleven die in de paardenkoets, de oudsten in stoet erachteraan. Omwille van de weersvoorspellingen enkele dagen voordien werd er geen risico gelopen en besliste de school om de stoet af te gelasten. Uiteraard kwamen de kinderen wel degelijk in carnavalskleding naar school, maar niet om te gaan wandelen.

Omdat het uiteindelijk droog bleef, zijn ze de kleuters en de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar met hun juffen buiten op de speelplaats gaan vieren. De juffen hebben de kinderen op een leuke en prettige manier al spelend bezig gehouden met muziek. Zo konden de kinderen toch nog carnaval vieren. De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar brachten hun namiddag door in de klassen met leuke groepsactiviteiten. De vrijdag werd afgesloten met een oudercafé, georganiseerd door de oudervereniging.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio