Vijfdeklassers Mozaïek bezoeken Gallo-Romeins museum

Print

Banneux

Hasselt - De leerlingen van het vijfde leerjaar van Kindercampus Mozaïek brachten een bezoekje aan het Gallo-Romeins museum in Tongeren.

De verplaatsing gebeurde per trein. Dat was voor veel leerlingen een nieuwe ervaring. De kinderen konden kiezen uit twee voorstellingen. De leerlingen die kozen voor ‘De oermens’ mochten kennismaken met het leven in de prehistorie. Zo kwamen ze te weten hoe onze voorouders rondtrokken, welke jachtstrategieën ze gebruikten, hoe ze vuur maakten en hun kamp organiseerden. Om de leerrijke tentoonstelling af te ronden, gingen ze creatief aan de slag in een van de ateliers. Ze mochten een mooie geluksbrenger maken van parels, veren, een schelp en touw. Ook maakten ze een tekening zoals de eerste mensen dat deden in de grotten voor ze op jacht gingen. De talisman en grotschildering namen ze als souvenir mee naar huis.

De andere groep koos voor ‘Atuatuca Tungrorum’. Zij maakten beknopt kennis met de grote omwentelingen die voorafgingen aan de Romeinse verovering. Daarna bezochten ze de Gallo-Romeinse afdeling. Daar leerden ze hoe onze voorouders leefden in Tongeren, anno 150 na Christus. Tot slot speelden ze een spannend spel, op een bord van vier op vier meter met de plattegrond van de antieke stad. De groep die won kreeg een mooi potlood met een Latijnse spreuk erop. Kindercampus Mozaïek wil de gidsen hartelijk bedanken. Het was een leuke en leerrijke dag. De leerlingen waren zeer enthousiast!

Tekst Ann Thiery

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio