Tienermeisje hangt zichzelf op in toiletten van school na pesterijen van klasgenootjes

Print
Tienermeisje hangt zichzelf op in toiletten van school na pesterijen van klasgenootjes

Foto: Facebook

De 16-jarige Dagmara Przybysz, die negen jaar geleden van Polen naar Groot-Brittannië verhuisde, heeft zich opgehangen in de toiletten van haar school in juli. Volgens onderzoeken van de politie blijkt nu dat het meisje zwaar gepest werd.

In Pool Academy waren ze geschokt toen het jonge Poolse meisje zichzelf van het leven beroofde in het midden van hun school, in de damestoiletten. De politie en hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar het meisje dat zichzelf had opgehangen, was niet meer te redden.

“Ze werd gepest, omdat ze Pools was”

Sindsdien heeft lijkschouwer Emma Carlyon zich in haar dood vastgebeten. Nu heeft ze op een hoorzitting in Truro bekendgemaakt dat het meisje sterk gepest werd. Eerst was daar geen sprake van, maar nu is er bewijs.

Ook detective Constable Craig Daddow kwam tot die conclusie. “We hebben heel veel van de leerlingen gesproken en aan de hand daarvan haar leven op de school kunnen reconstrueren. Nu blijkt dat Dagmara gepest werd door een groep meisjes en zelfs geduwd en fysiek belaagd werd in de schoolgangen.” Het zouden volgens de politie altijd pesterijen geweest zijn met een racistisch karakter, ook al bracht het meisje al haar tienerjaren in Groot-Brittannië door.

Verslagenheid bij haar geliefden

Haar mama, lief en verschillende leerkrachten van de school komen uitleg geven in een hoorzitting. Ze voelen zich verslagen na de dood van hun geliefde. De pestende meisjes zelf komen niet voor de rechtbank. “We willen niemand de schuld geven, we willen niet dat dit droevige incident tot een ander leidt”, aldus het onderzoeksteam.

Dagmara’s vrienden hebben een hartverscheurende video gemaakt, waarin ze afscheid nemen en een ode brengen aan hun overleden vriendin. Op de tonen van ‘Never Say Never’ van The Fray tonen ze allemaal momenten uit haar leven die ze memorabel vonden. Op haar Facebookpagina posten duizenden mensen berichten voor haar uit ongeloof en verdriet.