Dries Van den Broecke en Tom Verbeke niet naar tweede manche reuzenslalom

Print
Dries Van den Broecke en Tom Verbeke niet naar tweede manche reuzenslalom

Dries Van den Broecke Foto: BELGA

Dries Van den Broecke en Tom Verbeke hebben zich vrijdag op het WK alpijnse ski in het Zwitserse Sankt Moritz niet kunnen plaatsen voor de tweede manche van de finale van de reuzenslalom.

Beide skiers hadden zich donderdag geplaatst voor de finale, Van den Broecke werd zesde in de kwalificaties en Verbeke 23e. Vrijdag ging het minder goed, de 21-jarige Van den Broecke en de twee jaar jongere Verbeke bereikten de finish van de eerste manche niet.

Het duo werd dinsdag met de Belgische ploeg (met ook Kim Vanreusel en Mathilde Nelles) uitgeschakeld in de eerste ronde van de teamcompetitie. België verloor met 1-3 van Oostenrijk. Van den Broecke zorgde wel voor stuntwerk door wereldtopper Marcel Hirscher in een parallelle slalom te verslaan en de Oostenrijker zo diens allereerste nederlaag in een landenwedstrijd toe te dienen.

Die Hirscher was vrijdag overigens het snelst in de eerste manche van de reuzenslalom. Hij finishte in 1:06.73, 26 honderdsten sneller dan zijn landgenoot Philipp Schoerghofer (1:06.99). De derde tijd was voor de Fransman Alexis Pinturault (1:07.08), de tweede manche wordt later op de dag geskied.