Man die vrouw en zoontje verloor door spookrijder deelt hartverscheurende foto

Print
Man die vrouw en zoontje verloor door  spookrijder deelt hartverscheurende foto

Foto: De Limburger

Maastrichtenaar Bas (40) doet in de Nederlandse krant De Limburger een hartverscheurende foto van de begrafenis van zijn vrouw. Zowel zijn vrouw als zijn zoontje van drie kwamen om het leven bij een ongeval met een bejaarde spookrijder. Hij roept op om in te grijpen als oude automobilisten niet meer in staat zijn om veilig te rijden.

Op de foto is te zien hoe Bas’ dochtertje van negen haar vader omklemt met twee armpjes die in een roze gipsverband gewikkeld zijn. Zijn vrouw kwam vorig jaar op 29 april om het leven bij een ongeval met een 87-jarige spookrijder op de snelweg tussen Maastricht en Heerlen. Zijn driejarig zoontje Thijmen raakte ernstig gewond en stierf op de dag van de begrafenis in het ziekenhuis.

De man roept op om in te grijpen als oudere automobilisten te kwetsbaar of te onzeker zijn om nog met de auto te rijden. “Dit drama had voorkomen kunnen worden als mensen niet onverschillig waren. Als mensen ingrijpen als ze zien dat hun bejaarde ouders achter het stuur kruipen terwijl dat eigenlijk niet meer verantwoord is. Want een auto kan dan ineens een moordwapen worden.” Kinderen zouden hun ouders daarop moeten wijzen, zegt hij. “Ja, dat is vast een lastig gesprek. Maar niet zo lastig als het gesprek dat ik met de neuroloog had toen hij me vertelde dat mijn zoontje van drie dood zou gaan.” Ook Bas’ zoontje van zeven zat in de auto. Hij moet wellicht leven met blijvende hersenschade. Bas zelf zat niet in de wagen toen het ongeval gebeurde.