Rozenstraat zet 2017 in met eerste 'Erpeedeeke'

Print

Foto: Stefan Houbrechts

Kortessem - De bewoners van achteraan in de Rozenstraat waren er al een tijdje over bezig: zo'n gezellige straat met zo’n fijne buren verdient toch nog meer dan het jaarlijkse straatfeest met bbq en een rommelmarkt in augustus. Reden te meer dat een 5-tal de handen in mekaar sloeg en de daad bij het woord voegde: ze organiseerden hun eerste Erpeedeeke (rondpuntdrupke).

De opkomst was enorm. Slechts één enkele familie, die belet was, ontbrak op het gezellige drupke. En het bleef niet alleen bij een drupke. Hilde en Jean-Paul, met de helpende vrouwelijke rondpunt-handenn toverden superlekkere en kraakverse hapjes uit de oven en van de bbq. De lekker verwarmde feesttent, ineen geknutseld door de rondpunt-mannen, de vuurkorven en de omgebouwde marktkraam straalden pure gezelligheid uit. De cava en drupkes vloeiden rijkelijk en de hapjes leken zich wel te vermenigvuldigen. Toen de muziek wat luider werd gezet, waagde men zich ook tot de eerste danspasjes en gezangen, al dan niet met succes!
Toen om middernacht de stekker werd uitgetrokken, was iedereen het erover eens: dit was een onverhoopt succes. De organiserende erpeebee’ers (rondpuntbewoners) konden maar één conclusie trekken: volgend jaar in januari komt er een tweede editie.

 

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio