Leerkrachten en klasgenoten bedreigd na zelfdoding gepeste leerling (15)

Print
Leerkrachten en klasgenoten bedreigd na zelfdoding gepeste leerling (15)

Foto: 1LIMBURG

De dood van Tharukshan Selvam doet de gemoederen in Heerlen hoog oplopen. Dinsdag raakte bekend dat de 15-jarige leerling zichzelf van het leven had beroofd na aanhoudende pesterijen. Leerkrachten en leerlingen van zijn school hebben nu verschillende bedreigingen ontvangen en op Facebook werd een haatpagina gestart tegen vier “pesters” van Tharukshan.

In een aangrijpende brief op Facebook vertelde de familie gisteren over de gruwelen die de jongen in de laatste weken voor zijn dood had moeten doorstaan. Zo zouden klasgenoten met eten naar hem hebben gegooid en hem hebben beledigd, zou hij afgeperst geweest zijn met foto’s die gemaakt werden op school en kreeg hij anonieme berichten via sociale media met boodschappen als “Tharakshan ga dood, je bent niet geschikt om te leven. We willen je niet. We zullen blij zijn zonder jou. Ga voor de trein springen, pleeg zelfmoord”.

Uit angst voor de pesters wilde de jongen niet meer naar school gaan. Hij probeerde zich al meerdere keren van het leven te beroven. In de nacht van zaterdag op zondag lukte het hem dan toch.

Haatpagina

Zijn school krijgt ondertussen een hele storm van verontwaardigde reacties over zich heen, onder meer op het condoleanceregister van Tharukshan. De directie en leerkrachten zouden niet voldoende hebben gedaan om het pesten te stoppen. Leerkrachten en medeleerlingen hebben verschillende bedreigingen ontvangen. Waarmee er precies gedreigd wordt, heeft de politie niet bekendgemaakt. De politie brengt wel alle bedreigingen in beeld om te kijken of ze strafbaar zijn.

Leerkrachten en klasgenoten bedreigd na zelfdoding gepeste leerling (15)
Foto: Facebook

Op Facebook werd er ook een pagina aangemaakt waarop vier jongeren ervan worden beschuldigd de dood van hun leeftijdsgenoot op hun geweten te hebben. Op de “haatpagina” werden de jongeren met naam en toenaam genoemd. Naast de foto’s van de jongeren stond de tekst: “Dit zijn de stoere honden die hem van het leven hebben gepest.” Ondertussen is de pagina van Facebook verwijderd, nadat mensen de beheerder van de pagina al massaal hadden opgeroepen om de pagina meteen te verwijderen.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio