Sint-Martinusscholen schenken bijna 12 000 euro aan goede doelen

Print
Herk-de-Stad - Het jaarthema van het afgelopen schooljaar was ‘Vergeten?’. Omdat iedereen een warme thuis wil, een nieuwe kans verdient … organiseerden leerlingen van de Sint-Martinusscholen allerlei acties om anderen te helpen. Sommige acties leverden geld op, bij andere acties ging leverden de leerlingen rechtstreeks diensten.

Een groep zesdejaars ging werken in een biologische boerderij voor werknemers van een beschutte werkplaats en voor mensen met een werkstraf opgelegd door justitie. Leerlingen van Thuis- en bejaardenzorg organiseerden een week lang activiteiten voor bejaarden in het Verzorgingstehuis Ter Duinen in Nieuwpoort. Leerlingen van Kinderzorg hielpen in Kinderwerking Fabota waar kinderen uit een minder goede thuissituatie opgevangen worden en deden er aan bv. aan huiswerkbegeleiding. Anderen staken de handen in de mouwen in het vogel- en zoogdierenopvang te Heusden-Zolder en in het dierenasiel Sint-Truiden. Dit zijn maar enkele voorbeelden van dienstverlening.
Daarnaast leverden acties als de sponsortocht op Goede Vrijdag, een verkoop van stiften of de paasbrunch geld op voor organisaties als Broederlijk Delen, de Voedselbank, Vluchtelingen Vlaanderen, Wereldjongerendagen.
Op het Sint-Martinusfeest maakte priester-leraar Wim Simons het resultaat bekend van de talrijke inzamelacties van het lopende schooljaar.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio