Sint-Martinusscholen vieren patroonheilige

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Dinsdag 24 mei vierden leerlingen en personeelsleden het Sint-Martinusfeest. Het jaarthema was ‘Vergeten?’ Zijn we vergeten dat iedereen talenten heeft, dat we allemaal een warme thuis willen, dat iedereen een nieuwe kans verdient, dat we allemaal zoeken naar wat wij zelf waardevol vinden, dat we allemaal iets betekenen in de samenleving… ? Op dit feest gaf iedereen het beste van zichzelf voor een ander, net zoals Sint-Martinus dat deed.

In de voormiddag toonden de personeelsleden hun talent voor de leerlingen en gaven ze workshops of leidden ze de ideeën van de leerlingen in goede banen. Zo werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de fotografie, tekenden ze mandala's met GeoGebra, knutselden ze een dromenvanger, zochten ze naar nuttige apps voor een volgende vakantie, mochten ze een canvasdoek of muur beschilderen, creëerden ze met huis- en tuinproducten een wetenschapsfestijn, vouwden ze van servetten bloemen of … Sommige leerlingen bouwden mee aan de festivalpodia of aan een heuse ecolounge van paletten voor de namiddagactiviteit. Nog anderen waren druk in de weer om de ‘straat van de evolutie’ in het Olmenhof in orde te krijgen. De deelnemers van de workshop food supply zorgden voor een pastalunch, een andere keukenploeg voor gezonde broodjes. Sportievelingen konden zich uitleven in Just Dance, tafeltennis en badminton, Survival of the fittest, boulderen of een fietstocht.

In de namiddag was er voor elke muziekliefhebber wat wils: bij 3 podia konden de leerlingen en personeelsleden muziek beluisteren. Dj’s, bands, zang- en danstalent van de eigen school kregen de kans om hun kunnen te tonen. Toen Mark with a K aantrad, steeg de ambiance en gingen nog meer handjes de lucht in. Op het einde van de shownamiddag werden leerkrachten het podium opgeroepen. Zij zorgden voor een regen van confetti. Daarmee kwam er een einde aan een fantastische dag van samenhorigheid.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio