Zoveel te zien, zoveel te doen op de Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Zondag 6 maart was het weer zover! De Sint-Martinusscholen zetten naar jaarlijkse gewoonte hun deuren open voor iedereen.

Natuurlijk kon je de nodige informatie krijgen en was er de mogelijkheid om in te schrijven. Je kwam er meer te weten over de vele richtingen die de school te bieden heeft. Leerlingen zelf gaven vol vuur uitleg bij hun studierichting. Er waren infomomenten voor ouders van 2de- en 4de-jaars, gevolgd door een theatervoorstelling die de visie van de school extra onderstreepte. Je kon deelnemen aan workshops bv. een sleutelhanger of bladwijzer maken of een fietsband vervangen. Geïnteresseerden konden virtueel lassen, proefjes doen bij wetenschappen of auto’s programmeren. Leerlingen demonstreerden met de nodige trots hun geïntegreerde proef of een app; de demosessie pannenkoekenmachine werd figuurlijk èn letterlijk erg gesmaakt. Je kon verder presentaties bijwonen van stages, ervaren hoe ondernemend de school is bij de verschillende verkoopstands van de miniondernemingen, aan je conditie werken bij sport en veel creativiteit bewonderen.
De sfeer was erg goed. Life-music, animatie, een hapje en drankje, meer was er niet nodig om het gezellig te maken. Veel bezoekers kwamen voor de eerste keer naar onze school, maar we ontvingen ook oud-leerlingen die met hun kroost een kijkje kwamen nemen om bij te praten, herinneringen op te halen ... Kortom het was weer een geslaagde opendeurdag. Tot volgend jaar!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio