Leerlingen Sint-Martinusscholen bouwen eco-lounge.

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - De Sint-Martinusscholen gaven een heel eigen invulling aan de gedichtenweek 2016. Leerlingen van alle studierichtingen, zowel in de eerste graad als in de bovenbouw vonden wel een activiteit naar hun gading en op hun maat. Binnen en buiten de lesuren konden ze rond het thema 'herinneringen' lezen, voelen, horen, zien ....

Er waren dansoptredens, projecties, gedichten in de klas ... De leerlingen van de bakkerijafdeling bakten herinneringsbrood en beschreven de broodzakken met gedichten. Een van de leerlingen deelde ’s zaterdags als misdienaar de broden uit aan de verbaasde kerkgangers. Leerlingen van 5 Handel en 5 Secretariaat-talen beleefden tijdens de les Duits een poëtisch moment. Zij maakten een mooie 'herinneringenboom', gevuld met tranen van geluk of van verdriet. Vierdejaars Verzorging vulden retrobokalen met spreuken …
In de middagpauze zorgde Radio Nostalgie voor passende muziek op de speelplaats. Klassikaal of individueel werden verzoeknummers aangevraagd, nummers waaraan leuke of minder leuke herinneringen aan verbonden waren.
De leerlingen van 5 Auto bouwden aan een eco-lounge. Deze loungezetels krijgen nog een prominente plaats op het Sint-Martinusfeest van 24 mei.
Ook campus Ursula ademde gedichten. Nederlandstalige muziek klonk op de speelplaats terwijl de leerlingen een parcours aflegden dat hen inspireerde om zelf aan het dichten te gaan. Op meerdere plaatsen stuitten ze op gedichten die herinneringen bovenhaalden.
Tijdens de middagpauze doken leerlingen én leerkrachten in speelplaatsherinneringen: touwtjespringen, hinkelen, elastiekspringen. Hun vriendschap werd vereeuwigd op een gekke foto.
Toen er ook nog in de klas onverwachts bezoek kwam van twee vreemde poëtische types die de leerlingen meenamen in de wereld van het woord, waren ze klaar om zelf aan de slag te gaan en penden ze hun eigen mooiste herinneringen neer met de gedichtenpen die de school hen cadeau deed.
Dat daar pareltjes uit ontstonden, zal niemand verrassen. De week nadien waren die gedichten te zien op school, onder meer op placemats in de eetzaal. Boterhammen met letters dus!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio