Kapel zusters Ursulinen wordt feeëriek decor voor leerlingen Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - ‘Herinneringen: Jaren die druppelend versmelten’ was het thema van de poëzieweek van 28 januari tot en met 3 februari. Die week kreeg in de Sint-Martinusscholen op Maria Lichtmis een wel zeer kunstzinnige afsluiter in een uitzonderlijk mooi kader.

‘Ten dienste staan van jonge mensen, dat is toch de taak van ons, zusters’, antwoordde de overste Maria Deferme op de vraag of de kapel mocht gebruikt worden voor een poëtische avond. In een mum van tijd was de avond met als thema ‘Smelt’ uitverkocht. De kapel werd feeëriek aangekleed, de gasten zaten aan een lange tafel op kerkbanken en konden genieten van de talenten van onze leerlingen. De leerlingen van Restaurant - Keuken zorgden voor verfijnde hapjes. Tussen de gangen door droegen enkele leerlingen gedichten voor, anderen zongen liedjes die door leeftijdsgenoten muzikaal begeleid werden en werd er choreografie gedanst. Voor de gasten zelf lagen potlood en papier klaar zodat ze hun zielenroerselen konden neerpennen. Een kunstenaar-leraar maakte voor elke aanwezige een kunstwerk met acrylverf en personaliseerde dit met een spreuk, zegswijze of citaat naar keuze.
Het daverende applaus op het einde van de avond sprak boekdelen en toverde glunderende blikken tevoorschijn bij het jonge volkje. Zou die herinnering versmelten?

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio