Meisjes Sint-Martinusscholen plaatsen zich voor halve finale volleybal

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - De volleybalcompetitie van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) start traditioneel bij het begin van het tweede trimester. Op woensdagnamiddagen in januari vinden de voorrondes plaats van de provinciale volleybalcompetitie: op 13 januari in Kuringen voor de miniemen, op 27 januari in Kiewit voor de cadetten en scholieren. Op beide data gaven de meisjesploegen van de Sint-Martinusscholen het beste van zichzelf.

Onze miniemen plaatsten zich moeiteloos voor de provinciale halve finale. De 3 tegenstanders, twee Hasseltse ploegen en een Genkse, bleken niet opgewassen tegen het aanvallende spel van onze 'Green Tigers'. Elke wedstrijd sloten ze af met de eindstand 2 – 0; de setstanden waren overtuigend.
De cadetten verloren hun 1ste wedstrijd tegen Bilzen met 2-1. De 2de wedstrijd tegen Tessenderlo werd dan weer gewonnen met 2-1. Ze behaalden een mooie 2de plaats. Dit was echter niet voldoende om zich te plaatsen voor de provinciale finale.
De scholieren wonnen hun wedstrijd tegen Tessenderlo met 3-2 (de ploeg van Bilzen had forfait gegeven). Door deze puike prestatie verdienen ze een plaats in de finaleronde op woensdag 17 februari.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio