Meisjes Sint-Martinusscholen plaatsen zich voor halve finale volleybal

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - De volleybalcompetitie van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) start traditioneel bij het begin van het tweede trimester. Op woensdagnamiddagen in januari vinden de voorrondes plaats van de provinciale volleybalcompetitie: op 13 januari in Kuringen voor de miniemen, op 27 januari in Kiewit voor de cadetten en scholieren. Op beide data gaven de meisjesploegen van de Sint-Martinusscholen het beste van zichzelf.

Onze miniemen plaatsten zich moeiteloos voor de provinciale halve finale. De 3 tegenstanders, twee Hasseltse ploegen en een Genkse, bleken niet opgewassen tegen het aanvallende spel van onze 'Green Tigers'. Elke wedstrijd sloten ze af met de eindstand 2 – 0; de setstanden waren overtuigend.
De cadetten verloren hun 1ste wedstrijd tegen Bilzen met 2-1. De 2de wedstrijd tegen Tessenderlo werd dan weer gewonnen met 2-1. Ze behaalden een mooie 2de plaats. Dit was echter niet voldoende om zich te plaatsen voor de provinciale finale.
De scholieren wonnen hun wedstrijd tegen Tessenderlo met 3-2 (de ploeg van Bilzen had forfait gegeven). Door deze puike prestatie verdienen ze een plaats in de finaleronde op woensdag 17 februari.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio