Week van de Smaak in Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - 'VergETEN? en opnieuw ontdekken', dat is waar de negende editie van de Week van de Smaak om draaide. Ook de Sint-Martinusscholen deden mee.

De week werd geopend door de zevendejaars van de studierichting Specialiteitenrestaurant. Zij werkten rond het thema ‘Proeven van groenten van gisteren in recepten van vandaag’ en serveerden een driegangenmenu dat bestond uit een rijk assortiment aan soepen, bbq-ribs en koude en warme groenten.
De leerlingen van de afdeling bakkerij organiseerden een Spaanse avond met als thema Habla con ella (Spreek met haar). De gasten werden in de Spaanse taal verwelkomd en konden genieten van de tapasbar San Martino, fougas en paella. Wie zich liet overhalen deel te nemen aan de initiatie salsa, werd beloond met een praline.

De leerlingen van verzorging vulden dat ‘vergeten’ op hun manier in. Zij kozen voor een bakfestijn zoete woorden en bakten traditionele zoetigheden als pannenkoeken, muffins, wafels, speculaas, brownies. Dat alles werd mooi verpakt met de tekst ‘Ik ben jou niet vergeten, integendeel, ik denk vaak aan jou omdat...'.
Met Streetart Streetfood werd de week afgesloten. Tafels op de speelplaats symboliseerden de weg die vluchtelingen aflegden om hier te geraken. De leerlingen konden ook wat ‘anders’ proeven: van soep tot sprinkhanen en wormen en producten van de Wereldwinkel.
De woord/dansvoorstelling over vluchtelingen die de leerlingen van het 5de jaar Sociale en technische wetenschappen brachten, kon rekenen op ruime belangstelling.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio