Guus kookt op Winterland

Print
Guus kookt op Winterland

Foto: Sven Dillen

Hasselt -

Guus - ex-Asparaguus - staat de komende maanden achter het fornuis in een nieuw pop-uprestaurant op Winterland in Hasselt: Guus’thing. Een maand nadat zijn ex-partner de boel kort en klein heeft geslagen in hun zaak aan de Versuz kan de jonge kok vanaf 14 november opnieuw aan de slag. Guus Coppens: “We proberen zoveel mogelijk mensen uit de Asparaguuskeuken mee te nemen.”

Van 14 november tot 3 januari palmt Winterland het Hasseltse Dusartplein opnieuw in. Met dit jaar nog een opvallende ‘attractie’: de jonge chef die ‘Mijn Pop-uprestaurant’ op VTM won en dan met zijn partner Dries een eigen restaurant uit de grond stampte aan de Versuz. Tot een dronken Dries dat allemaal aan diggelen sloeg. “Het is niet de bedoeling dat hij van het ene pop-uprestaurant naar het andere gaat, maar in een dikke maand kan je natuurlijk geen nieuw restaurant beginnen. Vandaar dit idee op Winterland. We zijn dan ook samen met de Versuz en Guus aan tafel gaan zitten”, zeggen Maurice Schoenmaeckers en Peter Veekmans van Winterland.

Dries

En Dries, heeft hij daar nog iets van gehoord? “Vanochtend. Hij is nu een maand opgenomen in een instelling en voelt zich al beter. Hij zou nog wel een tijdje moeten blijven.”

Hoe het nieuwe pop-uprestaurant er precies uitziet? Lees het dit weekend in uw krant.