Hart boven Hard wandelt door Hasselt

Print
Hart boven Hard wandelt door Hasselt

Foto: trudie appermans

Hasselt - Vorige zondag richtte Hart boven Hard Limburg op de Groene Boulevard niet zomaar een herfstwandeling in. Een honderdtal geëngageerde burgers namen deel aan een innovatief event waar met cultuur en kunst expressie en vorm werd gegeven aan een democratisch gedragen maatschappelijke visie.

Na een ludiek onthaal door de HBH-gidsen en clown Hupo op het Kolonel Dusartplein wandelde men naar het beeld van de onbekende oorlogsvrouw. Daar nam Lizette Stiers van Pax Christi even het woord. Dan ging het richting cultuurcentrum waar het improduo Kubaret het publiek opwachtte met een luchtige interactieve scéne over rijkdom en armoede. Woordvoerder Gerard Aerts van HBH sprak er de bezoekers toe en deed een warme oproep om het debat over cultuur en kunst te voeren nu de bevoegdheid volgend jaar wordt overgeheveld naar Vlaanderen. Vooral Limburg staat voor nieuwe uitdagingen want zonder investeringen in cultuur kan men de sociale cohesie niet blijvend versterken. Via het stadspark arriveerde men bij de Welzijnscampus. Daar bracht open school beklijvende verhalen over vluchtelingen die hier taallessen volgen. Het genootschap ter bevordering van de voordracht- en vertelkunst proclameerde er enkele zeer toepasselijke teksten. Voor de laatste stop tijdens de gewaardeerde wandeling stond op de trappen van O.C.M.W. Hugo Borgions van Welzijnsschakels, die deze armoedewerking met een groot hart en overtuiging toelichtte. Tot slot trad het omroerkoor op met het lied ‘Mijn leste cent is op ‘ dat luidkeels werd meegezongen. Hun reuzengrotehartelied vatte deze geslaagde namiddag goed samen en kon rekenen op een passioneel applaus. Met dank aan alle vrijwilligers.
Na de evaluatie door het kernteam zal uitgemaakt worden of deze open nieuwe eventformule ook op andere plaatsen in Limburg als burgerinitiatief zal aangeboden worden.

Méér info : hasselt@hartbovenhard.be
www.hartbovenhard.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio