De eerstejaars gaan logeren

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Het begin van een schooljaar in een nieuwe school kan voor de nodige spanning en onzekerheid zorgen: Gaan mijn klasgenoten wel tof zijn? En gaan de leerkrachten meevallen? Een logeerpartij biedt een uitstekende kans voor leerlingen en leerkrachten om elkaar te leren kennen. Door samen te kokkerellen en te eten, samen de bedden op te maken … ontstaat verbondenheid.

De eerstejaars van de b-stroom van de Sint-Martinusscholen maakten op donderdag 24 en vrijdag 25 september daarom een tweedaagse uitstap naar Beringen.
Tijdens deze dagen was er aandacht voor gezonde voeding en beweging, persoonlijke hygiëne, de verkeersregels, studietips, teambuilding en het correct gebruik van vervoersmiddelen. Deze thema’s waren vooraf tijdens de lessen Nederlands, Frans, maatschappelijke vorming en techniek al in de klas aan bod gekomen.
In allerlei activiteiten gaande van circustechnieken over woordspellen en dans tot voetbal konden de leerlingen zich de eerste dag uitleven. Na een verkwikkende nachtrust gingen ze op dag twee op pad met een mijnwerker die de leerlingen wist te boeien met zijn anekdotes. Na de middag werd de terril beklommen. Als afsluiter schreven de leerlingen hun ervaringen neer in een brief naar hun ouders. Ondertussen zullen de ouders de belevenissen van hun kinderen al gelezen hebben.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio