Geslaagde atletiekdag voor Hasseltse scholen

Print

Kiewit & Kiewit-Heide

Hasselt - Liefst 1197 Hasseltse kinderen hadden zich ingeschreven voor de 27ste editie van de “Vlaamse veldloopweek voor scholen” in samenwerking met SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport), het BLOSO, ISB (Vlaams instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) en afdeling Sport Hasselt.

In principe moet evenement georganiseers worden in ‘de veldloopweek’, dit jaar van 19/9 tem 27/9, maar wij organiseren dit sinds 2010 op de dinsdag voorafgaand aan Dwars door Hasselt. Zo kunnen de leerkrachten van de lagere scholen hun kinderen ideaal voorbereiden. Scholen waren hier vragende partij.
Tot 2001 organiseerden wij, net als de meeste andere gemeenten, enkel de veldloop. Kinderen mochten een parcours van 1km lopen en dat was dan meteen het einde van de sportdag.
Sinds 2002 organiseren wij voor de Hasseltse scholen ‘de dag van de atletiek’ in het sportcentrum van Kiewit. Voor de 14de keer boden wij naast de veldloop van 1km ook een 3-kamp aan voor de leerlingen van het 3de tot en met het 6de leerjaar. Op het programma staat : spurt 60m, verspringen en hockeybalwerpen. We hebben er als sportdienst voor gekozen om meer aan te bieden als enkel de veldloop. Hierdoor hebben we wel de keuze moeten maken om pas vanaf het 3de leerjaar te starten.
Ieder jaar kunnen we rekenen op de medewerking van de topsportschool KA2. De 5de en 6dejaarsstudenten van de afdeling atletiek helpen deze dag. Ze begeleiden de veldloop (voorlopers ? 3de + 4de leerjaar 600m en 5de + 6de leerjaar 400m), maar vooral de 3-kamp (tijden opnemen, afstanden opnemen, groepen begeleiden).
Het parcours van de veldloop verschilde dit jaar van andere jaren. De 1ste 500m liepen de leerlingen rond de visvijver, daarna een 250-tal meter door het bos om te eindigen op de Finse piste. Deze nieuwe formule werd gesmaakt door deelnemers en begeleiders. Eindelijk een echte veldloop!!! Na iedere reeks werd de top 3 gehuldigd op het podium. De 3-kamp vond op en rond de atletiekpiste plaats, net zoals de voorbije jaren.
De uitslag van de veldloop, alsook van de 3-kamp, wordt opgemaakt en bezorgd aan de scholen.
Tekst : Johan Vannitsen (Sportdienst Hasselt)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio