Nascar komt vandaag naar Hasseltse Dusartplein

Print

Amerikaanse autosport in Zolder, en donderdagavond ook even in Hasselt. Foto: HBvL

Hasselt -

Zaterdag en zondag ontvangt Circuit Zolder de finale van de Europese Nascar, maar vandaag al kan u de Amerikaanse racemonsters bewonderen in Hasselt.

De 25 bolides, samen goed voor zo’n 10.000 pk, rijden over de weg van Zolder naar het Dusartplein, waar ze de verplichte technische controle ondergaan. Geheel in Amerikaanse stijl zullen de rijders beschikbaar zijn voor handtekeningen, selfies en interviews, met uittredend kampioen Anthony Kumpen uiteraard op kop. De wagens vertrekken op Circuit Zolder rond 16 uur en rijden onder escorte over de Terlaemenlaan naar Boekt. Dan gaat het over de Meylandtlaan en de Vogelsancklaan richting Halveweg en over de Kempische Steenweg langs Kiewit naar de Grote Ring rond Hasselt. Daar nemen ze de Gouverneur Verwilghensingel om via de Maastrichtersteenweg het Dusartplein te bereiken tussen 16.45 en 17 uur. Rond 18.30 uur vatten ze langs dezelfde route de terugweg aan.

De Nascar is de populairste vorm van autosport in de Verenigde Staten en sinds vorig jaar is er een echt Europees kampioenschap. Als kampioen mag Kumpen dit jaar in Amerika proeven van de autosport op zijn Amerikaans. De Hasselaar maakt mathematisch ook nog een kans om zondag voor eigen volk zijn titel te verlengen. De wedstrijden worden zaterdag (13.40 en 17.10u) en zondag (11.25 en 15.55u) verreden. Circuit Zolder wordt het hele weekend ondergedompeld in een Amerikaanse sfeer.