Veel volk op bloedhete Sport@Hasselt

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - Afgelopen zaterdag was het Kolonel Dusartplein het grootste sportplein van Limburg. Onder een schroeiende zon konden meer dan 3000 bezoekers kennismaken met een 40-tal sporttakken. Ruim 50 Hasseltse sportieve verenigingen presenteerden hun werking en demonstreerden hun disciplines.

Om 18u noteerde de organisatie – de sportdienst van Hasselt – al meer dan 3.200 bezoekers waarvan het merendeel actief gebruik maakte van de kennismakingsmogelijkheden. In ruil voor ingevulde deelnamekaarten kregen ze van de sportdienst een verassing. Het zomerse weer zette een aantal sporttakken extra in de kijker zoals het duiken, hockey en tennis. Ook de erg sterk opkomende recreatieve sport zoals Kubb – kende een groot succes. Nieuwe Hasselaren die kwamen kijken toonden zich ook erg positief over het initiatief.

De maand september is een gratis sportmaand in Hasselt. Jong en oud kunnen gratis kennismaken met de sport die zij hebben uitgekozen. Sport@Hasselt is daarom het gedroomde platform voor vele sportclubs om zich voor te stellen aan het groote publiek. De Sportdienst van Hasselt voorziet voor volgend jaar – tijdens de laatste zaterdag van augustus een nieuwe editie van ‘Sport@Hasselt’.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio