Leerlingen werken samen aan een bas-reliëf

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - In de loop van het schooljaar bezochten de leerlingen van het eerste en tweede jaar B-stroom de tentoonstelling Panamarenko Universum in Antwerpen. Dat bezoek leverde inspiratie voor een eigen kunstwerk: een bas-reliëf bestaande uit kleine werkstukjes van echt koper met als thema ‘Vliegen’.

In de lessen plastische opvoeding gingen de leerlingen enthousiast aan de slag. In een eerste fase maakten ze naar eigen inspiratie schetsen bij het thema 'vliegen'. Draken, vliegtuigen, insecten, vogels, engelen, drones, vleugels... doken op. Vervolgens begon het echte werk met koperen platen: inkrassen, uithollen, puntjes, gaatjes, textuur...herhaling en symmetrie ... De verschillende werkstukken werden samengevoegd tot een verbluffend poëtisch beeld. De eeuwenoude droom van de mens om te vliegen, om boven zichzelf uit te stijgen. Zoals de kunstenaar Panamarenko zijn eigen weg gaat in het verwezenlijken van zijn ultieme droom, de droom te kunnen vliegen, willen de Sint-Martinusscholen hun leerlingen helpen ‘vliegen’. We geven hen de kans hun talenten te ontdekken en te ontplooien zodat ze op het einde van hun schoolloopbaan kunnen uitvliegen met sterke vleugels.
Het kunstwerk is te bewonderen in de hal van ons nieuwe schoolgebouw aan de Ursulinenstraat 2. De school is open tot 10 juli en vanaf 17 augustus.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio