Sint-Martinusscholen onder de indruk van Londen

Print
Sint-Martinusscholen onder de indruk van Londen

Foto: Bart Vandezande

Herk-de-Stad - Voor het achttiende jaar op rij trokken de vierdejaars van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad richting Londen. De reis wordt uitgebreid voorbereid in de verschillende lessen waardoor de leerlingen de stad in heel wat domeinen leren begrijpen.

De 93 leerlingen en 10 begeleiders gingen op driedaagse citytrip in de Britse hoofdstad. Dag 1 startte met een wandeling onder leiding van ervaren gidsen die hen alles bijbracht over de hoogtepunten van de Britse hoofdstad. Zo vernamen de leerlingen leuke weetjes en anekdotes over o.a. The Houses of Parliament, Buckingham Palace en 10 Downing Street. De wetenschapsgerichte leerlingen kwamen voldoende aan hun trekken in het interactieve Science Museum, in het Natural History Museum leerden de leerlingen meer over o.a. aarde en ontwikkeling. Uiteraard stond ook het oudste museum ter wereld, het vermaarde British Museum, op ons 'to-dolijstje'.

Er was ook aandacht voor de wat duistere geschiedenis van de stad. In The London Dungeon kwamen beruchte persoonlijkheden zoals Jack the Ripper en Guy Fawkes tot leven. Uiteraard hadden de leerlingen ook vrije tijd die ze al shoppend invulden op Europa's langste winkelstraat, Oxford Street.

Een van de hoogtepunten van de reis bleek het bezoek aan de musical. De leerlingen waren getuige van 'The Lion King', het alombekende verhaal over de opgroeiende Simba. De musical wordt al zestien jaar opgevoerd in het mythische Lyceum Theatre in Londen en won al talloze prijzen. De productie is zelfs het grootste kassucces wereldwijd, waarmee het elke andere film of musical achter zich laat. 'The Lion King', inclusief live muziek gecomponeerd door o.a. Elton John en Tim Rice, maakte een beklijvende indruk op de leerlingen én hun begeleiders.

Voor het derde opeenvolgende jaar verbleven de vierdejaars bij Londense gastgezinnen. Ze dompelden zich op die manier als het ware onder in een cultuurbad. De studenten maakten van heel nabij kennis met de eigenzinnige Britse cultuur en ze schaafden er hun Engels bij. Het spreekt voor zich dat de leerwinst heel wat hoger was voor onze leerlingen.

Met een koffer aan nieuwe indrukken en mooie herinneringen keerden ze voldaan terug huiswaarts.

Meer info: http://www.smslondon.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio