Leerlingen Sint-Martinusscholen nemen deel aan aspergekookwedstrijd

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - ‘Talent in actie krijgen’ vraagt om de juiste leercontexten, staat te lezen op de website van de Sint-Martinusscholen. Deelname aan een buitenlandse kookwedstrijd is zo’n context waarbij leerlingen uitgedaagd worden het beste van zichzelf te geven.

Op woensdag 20 mei 2015 vond in Eindhoven een kookwedstrijd rond de koningin der groenten plaats onder toezicht van het Brabants Asperge Genootschap en met sponsoring van o.a. Sligro Food Group Nederland. Sien Paredis en Dieter Vandervelpen van 6 Restaurant - Keuken vormden 1 van de 10 teams die gezamenlijk en geheel zelfstandig streden voor de Sligro-trofee.
In het eerste gedeelte van de ochtend werd het schillen van de asperges beoordeeld: hoe behandelen de deelnemers de asperge? Wat is het resultaat van het schillen? Ook het tempo en de hoeveelheid afval kregen een evaluatie.
In het volgende wedstrijdonderdeel moest er een tweegangenmaaltijd worden bereid en een amuse waarin asperges en rood fruit verplicht waren. Een podiumplaats zat er niet in voor Sien en Dieter, maar hun gerechten getuigden van creativiteit en originaliteit. We wensen hen dan ook een dikke proficiat en danken de leerkrachten voor hun ondersteuning.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio