Groot feest in de Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - 10 jaar geleden fuseerden de 4 Herkse scholen tot één school met 2 campussen: campus Ursula met de eerste graad en campus Amandina met de tweede en derde graad. Dat jubileum werd gevierd met een muziekfestival in samenwerking met TMF Stressfactor. De speelplaats van campus Amandina werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een festivalterrein met hoofdpodium, VIP-ruimte, eetkramen en randanimatie.

Maandag 16 maart gonsde het in de Sint-Martinusscholen al vroeg van de activiteiten. Onder de supervisie van Sven Nollet, leraar elektriciteit, startte de opbouw. Dankzij de maandenlange voorbereiding kenden de verantwoordelijken van de verschillende teams hun taakinhoud tot in de puntjes. Met de hulp van veel leerlingen was de klus in amper twee uur geklaard en kon de soundcheck starten.
Onder een stralende zon kondigde VJ Jo om 12.30 uur de jonge Antwerpse band Not So Much aan. De stevige portie punkrock viel in de smaak. Intussen werd de VJ naast het podium bestormd voor een handtekening of selfie; was dat een verrassing: het bleek om Nico uit de tv-reeks Familie te gaan!
De ambiance steeg bij de Groningse rapper Kraantje Pappie. Het jonge volkje deinde enthousiast mee van links naar rechts.
In de pauze kregen dj’s van de school de kans om op de ‘second stage’ de mixtafels te bedienen. Hun sessies werden opgenomen en een professionele jury zal uit de dj’s van de 25 festivals nog eens de beste dj kiezen. Deze krijgt de kans om volgende zomer een set te spelen op een Belgisch festival of dance event.
Ook de randanimatie kon de leerlingen bekoren: een filmpje maken in de Thomas More-caravan, met je vrienden en vriendinnen poseren in de Joepie- of KBC-stand. Zelf een festival-slogan verzinnen …
Met de opzwepende sounds van Station Earth & MC Mota liep de feestnamiddag ten einde.
De zon was van de partij, de leerlingen waren enthousiast, de frieten smaakten heerlijk en de cola vloeide nog eens rijkelijk, de afbraak verliep heel vlot ... kortom, een geslaagde editie!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio