Leerlingen toerisme Sint-Martinusscholen aan de slag met Spaanse tapas

Print

Foto: Bart Vandezande

Herk-de-Stad - De leerlingen van het vijfde en zesde jaar toerisme van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad hebben een workshop tapas maken achter de rug. De activiteit kaderde in de lessen Spaans.

De Sint-Martinusscholen bieden de leerlingen van toerisme Spaans aan in het vijfde en zesde jaar. Dit is vrijwel uniek in de regio en een doordachte keuze van de school. Volgens een rapport van het Instituto Cervantes, is het Spaans, met 495 miljoen moedertaalsprekers in 2012, de meest gesproken taal ter wereld na het Chinees. Na het Engels is het Spaans ook de meest gebruikte taal in de internationale communicatie en wordt verwacht dat 7,5 procent van de wereldbevolking in 2030 Spaans kan spreken. Voor de leerlingen toerisme betekent het vak Spaans met andere woorden een prima aanvulling in hun curriculum, zeker met het oog op de toekomst.

Kim Vanheel, de leerkracht Spaans, ging in dat kader - onder deskundige begeleiding van Pieter Zurings van de hotelafdeling - aan de slag met de leerlingen tijdens een workshop tapas maken. ‘Tapa’ komt van het Spaanse woord ‘tapar’, wat ‘bedekken betekent. Waarschijnlijk werd vroeger een stuk brood gebruikt om het glaasje met drank te bedekken tegen vliegen en andere insecten. Intussen zijn tapas uitgegroeid tot een synoniem van de Spaanse keuken. De klassiekers onder deze heerlijke aperitiefhapjes zijn ‘tortilla’, ‘pinchos’, ‘chorizo al vino’, ‘calamares’ en ‘patatas bravas’.Voor de leerlingen toerisme werd het een boeiende ervaring en een mooie aanvulling op de lessen Spaans. Het vak wordt in de Sint-Martinusscholen ook als keuzevak ingericht in het kader van de seminaries. Meer informatie vind je op www.st-martinus.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio