Barcelona kent geen geheimen meer voor leerlingen Sint-Martinusscholen

Print
Barcelona kent geen geheimen meer voor leerlingen Sint-Martinusscholen

Foto: Bart Vandezande

Herk-de-Stad - De leerlingen van het derde en vierde jaar toerisme van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad hebben er een onvergetelijke ervaring opzitten. Liesbeth Kasprzykowski vertelt over de reis naar Barcelona.

Op maandag 2 maart vertrokken de derde- en vierdejaars toerisme in alle vroegte richting de luchthaven van Zaventem. "Voor velen was het hun eerste vlucht, voor hen viel uiteindelijk alles goed mee", aldus Liesbeth.

Ter plekke gingen de leerlingen meteen aan de slag. Na een wekenlange voorbereiding kon het echte werk beginnen. De leerlingen zorgden immers zelf voor de planning en coördinatie van de reis. "We hebben ook zelf gegidst bij tal van bezienswaardigheden en dat onder het stralende Spaanse zonnetje", vertelt Liesbeth. Zo stonden onder meer Parc Güell, de gotische wijk Barri Gòtic, het Hospital de la Santa Creu, Casa Batlló en uiteraard de Sagrada Familia op het programma.

"Naast de bezienswaardigheden was er ook voldoende tijd om de kust te bezoeken of om wat te verpozen en zelfs te shoppen. Het was een heel leerrijke ervaring, zowel voor als tijdens de reis", klonk het.

Ben je zelf geïnteresseerd in reizen en culturen? Verneem je graag meer over de toekomstmogelijkheden in de toeristische sector? Kom dan zondag 15 maart 2015 zeker een kijkje nemen op de opendeurdag van de Sint-Martinusscholen. Je bent tussen 10 en 18 uur van harte welkom op campus Amandina waar de richting wordt voorgesteld.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio