Focus op goed studieparcours in Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Een succesvol studieparcours voor elke leerling is het streefdoel van de Sint-Martinusscholen. Het vertrekpunt ligt bij de talenten en interesses van de leerling. Daarnaast is het belangrijk dat de leerlingen het studieaanbod kennen. De afgelopen weken lag de focus op leerlingen die op een scharniermoment staan.

Voor leerlingen van het 6de leerjaar basisonderwijs organiseerden de Sint-Martinusscholen een kennismakingsdag. Zij werden ondergedompeld in de sfeer en cultuur van een secundaire school en maakten op een ludieke manier kennis met de verschillende vakken en leerkrachten, want ja, de tijd van één juf of meester is voorbij wanneer ze de poort van de basisschool achter zich dicht trekken.

Aansluitend bij het traject rond studiekeuze organiseerden de Sint-Martinusscholen een ‘proefdag’ voor hun tweedejaars. Tijdens deze proefdag - stilaan een traditie in onze school - maakten de leerlingen kennis met de vier "interessegebieden” die in de Sint-Martinusscholen aangeboden worden; dat zijn: economie & maatschappij, wetenschappen & techniek, taal & cultuur en welzijn & maatschappij. In de CLB-sessie kwamen studierichtingen buiten onze scholengemeenschap aan bod. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zo goed mogelijk geïnformeerd worden over alle studierichtingen. Alleen op die manier kunnen zij een goede keuze maken voor hun verdere schoolloopbaan en hun talenten ontwikkelen.

Het succes van de proefdagen voor de tweedejaars inspireerde ons tot een proefmoment voor onze eerstejaars. Met kennis van zaken kunnen zij dan een passende studierichting kiezen.

Ook onze vierdejaars staan voor een scharniermoment in hun schoolloopbaan, een specialisatie dient zich aan bij de overgang naar een vijfde jaar. De klassenleraar maakte hen wegwijs in de studiemogelijkheden die aansluiten bij hun huidige studierichting. Tegelijkertijd was er aandacht voor de verdere toekomstmogelijkheden.

De leerlingen en hun ouders kunnen zich bijkomend informeren over de verschillende studierichtingen tijdens de opendeurdag van zondag 15 maart en de infoavond op 21 mei.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio