Leerlingen op Techclass

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - De Techclass - de nieuwe naam voor de vroegere Onderwijsvakmansroute- is een initiatief van de UNIZO Stichting Onderwijs en Ondernemen en past in het actieplan van de Vlaamse regering om meer jongeren te helpen kiezen voor technische opleidingen. Ze stimuleert ondernemingszin bij jongeren en brengt de bedrijfswereld en het onderwijs dichter bij elkaar.

Op 3 maart namen de leerlingen van 3 Handel, 3 Handel - talen en 3 en 4 Kantoor van de Sint-Martinusscholen deel aan Techclass. Dit initiatief laat hen al vroeg in hun loopbaan proeven van verschillende studietrajecten. Om die reden gingen de leerlingen op bezoek bij twee bedrijven. Zo namen zij een kijkje achter de schermen bij Bielen nv in Hasselt en bij Kaasbrik nv in Halen. De leerlingen kregen niet enkel informatie over de werking van het bedrijf, maar ook over mogelijke tewerkstelling en stages. Daarnaast werden leerstofonderdelen concreet gemaakt door de procesflow binnen het bedrijf toe te lichten. Zij konden met eigen ogen zien hoe goederen toekomen, verwerkt worden en daarna weer vertrekken. Daar hoort echter ook een papierstroom bij. Door het bezoek aan beide bedrijven weten de leerlingen nu hoe dit van begin tot einde verloopt.
Enkele leerlingen waren na afloop zelfs zo enthousiast dat ze overwegen om vakantiewerk en stage te doen bij deze bedrijven.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio