Guus (Mijn Pop-uprestaurant): ‘Complimenten aan de chef, daar doe je het voor’

Print
Guus (Mijn Pop-uprestaurant): ‘Complimenten aan de chef, daar doe je het voor’

Guus en Dries Foto: VTM

Lanaken -

Als enige Limburger strijdt Guus vanaf maart mee voor een plaats op één van de vijf pleinen in Vlaanderen waar de pop-uprestaurants van VTM binnenkort de deuren openen. De 27-jarige Lanakenaar doet dat aan de zijde van zijn West-Vlaamse collega Dries (34), een duo dat wel perfect op elkaar lijkt ingespeeld.

Guus en Dries leerden elkaar kennen “in een bruin eetcafé in Antwerpen”. Ondertussen werken ze al twee jaar samen, Dries in de zaal en Guus in de keuken.

“Ik heb enorm veel bewondering voor de creaties die Guus snel op een bord kan toveren. Je voelt in zijn gerechten de passie voor zijn stiel. Ik ben er zeker van dat de mensen dat proeven!”, vertelt Dries enthousiast.

“Ik werk al jaren met klassieke producten en probeer daar een eigen twist aan te geven”, pikt Guus in. “Ik vind het altijd bijzonder fijn als Dries met de woorden ‘complimenten aan de chef’ terugkomt van de zaal. Daar doe je het uiteindelijk voor.”