Sint-Martinusscholen laten woorden tot leven komen

Print
Sint-Martinusscholen laten woorden tot leven komen

Foto: Bart Vandezande

Herk-de-Stad - Overal in het land stond onlangs poëzie centraal tijdens de gedichtenweek, maar in de Sint-Martinusscholen was de beleving des te groter. Poëtische woorden zorgden de afgelopen gedichtenweek voor een warme, gezellige sfeer op de Sint-Martinusscholen.

Van rollen behangpapier in de gangen, een haiku op de speelplaats, voorleestentjes en -hippiebus met zangfeetjes, projecties van PoetryTube, kieshokjes of fotografiehokjes voor verliefde koppeltjes, optredens muziek en dans, valentijnsroosjes, muziek als verrassing in de klassen, DJ-sessies en graffiti, post-it poetry, out of the office poetry, lettersoepjes op Dikketruiendag, poëtische bezoekjes aan bejaardentehuis, poëzie in de bistro en bij de bakker … Alle initiatieven, soms uit onverwachte hoek, maakten het tot een onvergetelijke totaalbeleving voor zowel leerlingen als leerkrachten.

Van stille, anonieme woorden kwam het tot een grote verwevenheid tussen de leerlingen van de Sint-Martinusscholen. De leerlingen toonden elkaar hun talenten en maakten op een andere manier kennis met het woord, de poëzie en elkaar.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio