Nog meer parkings betalend

Print
Nog meer parkings betalend
Hasselt -

Tegen de zomer worden nog eens vijf extra zones tussen de Hasseltse kleine en grote ring betalend voor parkeerders. Het gaat om de parkings achter de uur van het Dusartplein en onder de brug over de Sint-Truidersteenweg en de buurten rond het station, het Jessaziekenhuis en Park Villers. Buurtbewoners mogen er wel gratis blijven parkeren.

Het nieuwe parkeerbeleid is in een retributiereglement gegoten dat volgende dinsdag op de Hasseltse raad gestemd moet worden. “Eigenlijk wijzigt er niet zo veel”, vindt schepen van Mobiliteit Rob Beenders. “Alleen komen er in de gebieden buiten de Groene Boulevard 5 zones bij waar we parkeerautomaten plaatsen. Dat zijn druk bevolkte gebieden waar buren vaak geen parkeerplaats in de buurt vinden. In de zone tussen het nieuwe gerechtsgebouw en de Kuringersteenweg is de parkeerdruk enorm is omdat langparkeerders, vaak pendelaars voor het station, er de hele dag hun wagen zetten. We vinden dat zij beter in de parkeergarage of op de Astridparking kunnen staan. Kiezen ze er toch voor om in de wijk te parkeren, dan betalen ze straks 1 euro voor het eerste uur, 2 euro vanaf het tweede en 3 euro vanaf het vijfde uur. Er is een maximum van 25 euro per 10 uur. Dat is duurder dan in de parkeergarage, zeker vanaf het vijfde parkeeruur.

Ook in het gebied rond het Park Villers, met de Luikersteenweg en de Toekomststraat, nemen we dezelfde maatregel. Ook onder de Truierbrug aan de kant van de stad en achter de muur van het Kolonel Dusartplein komen parkeermeters. Op die twee laatste parkings kost het wel maar 1 euro voor wie er minder dan 4 uur staat en 2 euro voor wie er de hele dag parkeert. Als de ondergrondse parkeergarage tussen het Jessaziekenhuis en het cultureel centrum klaar is, vragen we ook in de buurt van het ziekenhuis parkeergeld. Ongeveer hetzelfde als in die parkeergarage daar.”

Waarom er meer betaalparkings worden ingevoerd, leest u vandaag in uw krant.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio