Leerlingen uit Waremme bezoeken Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Bart Vandezande

Herk-de-Stad - De Sint-Martinusscholen uit Herk-de-Stad kregen onlangs bezoek van over de taalgrens over de vloer. Alles kaderde in een door de leerkrachten Frans georganiseerde uitwisseling met het Institut en Collège Saint-Louis van Waremme.

De derdejaars uit de talenrichtingen van de Sint-Martinusscholen vormden gastheer voor hun Franstalige collega’s. Na een verwelkoming door pedagogisch directeur Frank Claes maakten de leerlingen spelenderwijs met elkaar kennis. In de voormiddag stonden diverse tweetalige activiteiten op het programma. Na een lunch, verzorgd door de bakkerijafdeling van de school, trokken de ruim honderdtwintig leerlingen in de namiddag richting Diest voor een stadsspel waarbij zowel het Frans als het Nederlands opnieuw centraal stonden.

Volgende maand zijn de rollen omgekeerd en steken onze leerlingen de taalgrens over. In mei volgt nog een informeel contact met de Waalse vrienden en bovendien corresponderen de leerlingen ook nog met elkaar via sociale media. Naast de leerwinst, hoopt de school met deze uitwisseling de aanzet te geven voor een langdurig contact met een Franstalige leeftijdsgenoot. Al drie jaar bestaan deze uitwisselingscontacten tussen beide scholen, maar ze worden elk jaar groter en intensiever.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio